Autor: Korana Kolec , Yoga place
Porcija: 4 osobe
Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 20 minuta*
Spremno za: 40 minuta
Zahtjevnost: možda nećete impresionirati svekrvu ali ostali ukućani biti će oduševljeni 🙂
Vrsta obroka: deserti
Posebna prehrana: bez glutena
Trebat ćete:
- 3 jaja
- 3 žlice lješnjakovog brašna Letifico
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 žličice sirupa od datulja/ agave ili meda
- 60 g maslaca
- prstohvat soli
- 60 g tamne čokolade
Kad imate sve, onda:
Zagrijite pećnicu na 180 stupnjeva.
Namastite ili obložite masnim papirom kalup od 20 cm.
Otopite na pari čokoladu sa maslacem dok nepostane glatka smjesa.
U malo ohlađenu čokoladu dodajte žumanjke pomiješane sa medom ili slatkim sirupom koji koristite kao zaslađivač i dobro pomiješajte sastojke.
U drugoj posudi spojite sve suhe sastojke i malo po malo ih dodajte u mokre sastojke sve dok smjesa ne postane glatka
Bjelanjke koje ste posebno istukli u čvrst snijeg sa prstohvatom soli dodajte na kraju pjenjačom ili kuhačom
Kad dodajete bjelanjke prvo dodajte manju količinu kako bi smjesu razrijedili a zatim dodajte ostatak
Tortu pecite oko 20 minuta sve dok čačkalica koju ste uboli nije suha i pazite da se ne prepeče ili smjesu rasporedite kao muffine
Možete ju ukrasiti topljenom čokoladnom glazurom, prerezati na pola i namazati pekmezom ili Letifico Medenom kremom po želji, biskvit također možete preliti slatkim sirupom po želji ako tortu režete
Tortu ohladite prije posluživanja i budite uvijek oprezni sa brašnima bez glutena, smjese su gušće i biskvti tanji. Brašno lješnjaka je odmašćeno pa se ne trebate brinuti oko kalorija 🙂
Uživajte i dobar tek!