Dinje i lubenice

Članak od admin@place

07.20.2020

U svijetu vlada velika buka. Buka oko toga što i kako bismo trebali živjeti, odgajati djecu, odgovarati na životne izazove. Naša je kultura prilično stresna. Na taj se način, malo po malo, a sada već ozbiljno, utišao naš vlastiti unutrašnji vodič i učitelj. Naše srce, intuicija i mir koji su najbolji vodiči postali su često ismijavana stanica i oni koji se vode takvim životom karakterizirani kao osjetljivi i ljudi koji žive u oblacima.

Biti će potrebno neko vrijeme da se povežemo i vratimo tim idejama i intuitivnim odgovorima i u tom procesu sigurno ćemo morati odbaciti ponešto što sam naučili ranije i usvojiti nešto novo, drugačije.

Lubenica, dinja medna rosa, dinja cantaloupe, crenshaw, canary, Santa Claus, galia, casaba

Ovo je voće zahvaljujući velikoj količini enzima i koenzima ono koje se gotovo ne mora prerađivati, toliko je lako probavljivo da djeluje poput infuzije za naša tijela. Fruktoza se zadržava kratko u želucu i ne opterećuje ga a kada dođe u crijeva čisti ih i ispire poput eliksira. Zbog toga se one jedu na prazan želudac, da bi tkivo upilo njihovu tekućinu koja na sebe veže otrove, plijesanj i mikrotoksine od neprobavljenih i pretjeranih bjelančevina. U suprotnom, ovo voće pojedeno na pun želudac često dugo fermentira i teško se dođe do tekućina koje hrane. Hidratacija koju nam pružaju je iznimno velika i potiče procese detoksikacije zbog čega se ljeti osjećamo puno veselije i bolje.

EMOCIJE

Dinje i lubenice su upravo voće za emocionalno osjetljive. Ako smo plašljivi, teško podnosimo loše vijesti ili smo često uznemireni ili nervozni. One nam pružaju podršku u procesu gdje nam je potrebno strpljenje. Ako želite nekome pomoći, otvoriti ga i osloboditi težine vlastitih stavova koji znaju biti prepreka u životu, ponudite mu ove voćke koje će osloboditi energiju i otvoriti ih da bi lakše prihvatili što im se događa.

DUHOVNA PORUKA

Ono što nas uče dinje i lubenice je čarobna činjenica kako se oko nas i u nama samima odvijaju moćni procesi bez naše volje. Naši organi koji danonoćno rade, naše funkcije koje nas podržavaju, naš život i dah koji je ovdje bez da mi obraćamo pažnju na njega.

Govore nam kako se iscjeljenje događa u našoj duši i srcu bez da se borimo za to. Važno je dopustiti i dat priliku nečemu tako jednostavnom baš kao konzumiranju ovog voća ujutro na prazan želudac. Ono će regenerirati i umiriti želudac a mi možemo dozvoliti i dopustiti prilikama da same dođu do nas bez analiziranja i previše shvaćanja.

Samo biti.

SAVJET

Jedna polovica dinje ili lubenice dnevno biti će dovoljna da osjetite promjenu. Njihova lakoća može vas u početku zbuniti. Brzo se probavljaju pa možete pomisliti da imate problema sa crijevima, no one se samo brzo kreću kroz tijelo. Ako se jedu s težom hranom mogu fermetirati i zaglaviti u crijevima.

Namaste ????????
#volimvas

Izvor: Anthony William, “Hrana koja mijenja život”

Možda će Vas ovo zanimati…

Kori

Kori

Moj drugačiji porod a isti kao i svi porodi na svijetu Svaki porod je važan i intiman čin i ne bi trebao biti...

Čarolija trudne godine

Čarolija trudne godine

Trudnoća i sve u njoj je duboko, intenzivno i preobražajno iskustvo svake žene. Bez obzira da li je izrazito teško ono...

Metal hits hard

Metal hits hard

Danima sam osjećala težinu i nepovezanost sa svojim životnim vjerovanjima. Sumnjala sam kako se nekim groznim...