Hrana koja mijenja život

Članak od admin@place

07.18.2020

Kiša koja je nekad padala na našu zemlju imala je puno više minerala, vitalnosti i života no danas. U vodi koja “pada s neba” bilo je toliko živih molekula i hrane da su se vrtovi čudesno oplemenjivali.
Danas je situacija nešto drugačija. Nebo je zagađeno otrovima a kiša koja pada na tlo ima simptome deficita vitamina i minerala baš kao i što nama samima tako često nedostaje željezo ili vitamin D. I to moramo uzeti u obzir. No biljke imaju sposobnost da detektiraju te velike promjene u okolišu te da prežive unatoč svemu. Ta se sposobnost, snaga i čarolija konzumiranjem biljaka, prenosi na nas.
Iako padaline danas iscrpljuju tlo više no što ga oplemenjuju jer ono mora transformirati i revitalizirati štetne tvari, kada mikro hranjive tvari iz kiše dotaknu i natope listove , opne i korijenje biljke, one se aktiviraju i transformiraju. Mineralne soli iz biljaka održavaju ravnotežu i pomažu nam prilagoditi se okolnostima u kojima žudimo za određenom hranom ne sluteći kako su te žudnje usko povezane sa našim emocijama. Sigurno postoji namirnica ili hrana koju ćemo povezati sa “feeling good” periodom u životu. Kad smo dobro raspoloženi ili pak tužnjikavi otići ćemo pojesti omiljeni kolač kao nagradu ili pak utjehu. I to nije ništa loše. To je samo znak da je mozgu potrebna pomoć i potpora u nekoj emotivnoj situaciji.
Hrana koja raste u prirodi ima nezamislivu moć i svaka pojedina vrsta voća i povrća ima posebno djelovanje na našu dušu i emocije.
Kao što znamo da vitamin C pomaže u borbi sa prehladom na isti taj način postoji hrana koja djeluje na apsolutno svaku vrstu boli, bolesti ili stanja koje nas muči. Tu je voće koje nas zbližava, povrće koje nas podsjeća i budi sjećanja, voćka i povrće koje nam pomaže da budemo manje žalosni, manje ranjivi ili izdržljiviji. Te biljke imaju svoj karakter, baš kao i mi sami, u različito vrijeme dozrijevaju, odgovaraju im različiti uvjeti, drugačije se čuvaju i različito dugo “traju”. Sve sličnosti s nama nisu slučajne. One nam pokazuju i kakvog smo karaktera pa tako volimo i “ne volimo” neko voće i povrće koje je slično našim osobnostima i dušama.
Sve ovo u svakoj od namirnica koje su nam trenutno dostupne pisati ću vam svaki dan u jednom postu. Budite receptivni i otvorena srca.
Namaste #volimvas
Izvor: Anthony William “Hrana koja mijenja život”

Možda će Vas ovo zanimati…

Kori

Kori

Moj drugačiji porod a isti kao i svi porodi na svijetu Svaki porod je važan i intiman čin i ne bi trebao biti...

Čarolija trudne godine

Čarolija trudne godine

Trudnoća i sve u njoj je duboko, intenzivno i preobražajno iskustvo svake žene. Bez obzira da li je izrazito teško ono...

Metal hits hard

Metal hits hard

Danima sam osjećala težinu i nepovezanost sa svojim životnim vjerovanjima. Sumnjala sam kako se nekim groznim...