Prihvaćanje

Članak od admin@place

03.30.2020

Prihvaćanje
Tako je mnogo stvari, u ovom trenutku, koje ne možemo kontrolirati. Toliko neizvjesnosti.
Ništa više neće biti isto. Ako se grčevito držimo želje da se sve vrati na staro bit će bolno. Neizdrživo. Teško za probaviti.
Ništa se više neće vratiti na staro. Stvarnost koje se sjećamo, nešto što je prije samo mjesec ili dva bilo uobičajeno, nestalo je.
Ono što dolazi, dio koji je već sada ovdje i sve ono što plijeni našu neizvjesnu pažnju može biti divno. Može biti adaptirana, transformirana verzija života, svega što je moguće zadržati bez žaljenja, bez kidanja sebe za prošlost. Prihvatiti stvari kakve jesu posao je koji nas sve tek očekuje ili smo već zarinuli svoje nokte i zube u njega.
.
Prihvaćanje
Strah nije nastao u karakteru.
Strah je stanje nastalo zbog misli.
Ako ga gledamo kao nešto loše, teško ili nepotrebno zaobići ćemo ga, izbjegavati i odbacivati, jer, nešto što ne želimo, odgurujemo.
Potrebno nam je razumjeti ga, poznavati i shvatiti gdje nastaje da bi mogli ispraviti esencijalni izvor iz kojeg dolazi. Dolazi iz želja. Onih neostvarenih, neodrživih, želja za kontrolom svega oko sebe.
Ako želimo uspjeti, bojimo se što ako se to ne dogodi, ako želimo preskočiti veliku rupu javi se strah da ćemo u nju upasti, ako želimo posjedovati osobu, bojimo se da ćemo ju izgubiti. Ako želimo vječno živjeti bojimo se umiranja.
Kad nema želje za posjedovanjem, nema ni straha. Imati ambiciju, entuzijazam, plan i smisao nije isto što i željeti posjedovati, uspjeti u svemu tome, nije isto što i željeti biti vlasnikom svega što, naposljetku, može ili mora nestati.
Ništa u našim životima nije sigurno, izvana ili iznutra, sigurnost ne postoji.
Nismo sigurni kako ćemo se osjećati za koji trenutak, sat ili dan, ne znamo predvidjeti ni kretanja svojih misli i emocija.
Nesigurnost je stvarnost koju živimo. Od nje smo satkani. Nesigurnost i neizvjesnost dio su naših egistencijalnih mehanizama, nešto za što naše biće zna da je nizbježno. I, nesigurnost možemo voljeti, zagrliti. Meditacijom, promjenom svjesnosti, rastom, učenjem, radom. Tada nestaje svaki strah. On postoji samo ako ne želimo prihvatiti stvarnost i jedinu sigurnost koju imamo, da je neizvjesnost uvijek i sigurno ovdje. ????????????
Namaste ????
#volimvas

Možda će Vas ovo zanimati…

Kori

Kori

Moj drugačiji porod a isti kao i svi porodi na svijetu Svaki porod je važan i intiman čin i ne bi trebao biti...

Čarolija trudne godine

Čarolija trudne godine

Trudnoća i sve u njoj je duboko, intenzivno i preobražajno iskustvo svake žene. Bez obzira da li je izrazito teško ono...

Metal hits hard

Metal hits hard

Danima sam osjećala težinu i nepovezanost sa svojim životnim vjerovanjima. Sumnjala sam kako se nekim groznim...