YOGA

Yoga je drevna disciplina stara oko 5000 godina. Kada kažemo disciplina, tako i msilimo, bila je rezrevirana za muškarce koji su bili pod strogim i vrlo isključivim vodstvom svojih učitelja. Disiplina nije uključivala samo tjelesno iskustvo već i mnoga moralna načela kojih se trebalo pridržavati ako i osobine koje je trebalo izbjegavati. Tako je ostalo i danas ali samo vrlo rijetki (iako sve više) u ovaom svijetu u kakvom živimo, uspiju voditi potpuno moralan život koji yoga zapravo nalaže i kao uvjet i kao rezultat.

Mogli bismo svakako reći da je Yoga, zapravo, skup alata i tehnika da bi se vodio potpuno moralan život. Život bez nasilja, prema sebi a onda prema svijetu koji nas okružje, te na mnoge načine, na koncu,  život predansoti Višem Izvoru.

Yoga ne propagira samo duboku ljubav i vjeru već i maksimalno uvažavanje, poštivanje i promicanje svih aktivnosti koje se, na različit način, bave ili posvećuju vriijednostima koje njeguje.
Tako na satu yoge nikad nećete čuti da je neka “druga vjera” loša ili kriva, već dapače, ljubav koju yoga učitelji gaje prema vrijednostima kojima nas vjera uči,  poticati će i širiti u Vama samima u duhu i religiji u kojoj se osjećate sigurno.

Yoga se satoji od osam udova, odnosono od osam koraka kojima se dolazi do željenoh tzv “Zen stanja”, stanje poptune prosvjetljenosti i odvojenosti od materijalnih želja.
Na tome putu Yoga će vam ponuditi mnogo izazova u kojima upoznajete sebe i onoga tko želite postati. Da biste to uspjeli potrebno je maknuti sve što do sad smatrate da ste bili i tako polagano kroz osam koraka napredovati ka onome što možete postati.

HATHA YOGA VINYASA

Mješavina različitih stilova yoge sklopljenih u slijed uključuje, pranayamu kao tehniku disanja, zagrijavanje, asane ili položaje i duboki odmor

ABC YOGA

Mješavina različitih stilova yoge od samih osnova, vrlo polagano, prilagođeno insividualno svakom tko želi učiti ili se samo opuštati i razgibati
uključuje pranayamu tehniku disanja i vježbe disanja počevši od osnova, zagrijavanje, asane i duboki odmor na kraju

MALA YOGA

U svijetu u  kojemu djeca imaju mnogo obveza i program koji moraju sustizati ponekad je teško razumjeti kada djeca dolaze u stanje stresa ili pregorijevanja. Mala yoga osimšljena je tako da se, osim izvođenja vježbi, oslanjamo na intuitivne razgovore, dužeje, meditaciju, odmaranje ili zajedničko uvažavanje tuđih osjećaja i stanja toga dana. Tako, vrlo često, jedni druge slušamo, podržavamo, izmjenjujemo misli i učimo da naše misli nisu baš uvijek stalne, trajne i ne govore istinu. Tako otpuštamo loše i teške emocije koje se uz njih vežu i učimo se voljeti, oprostiti si i time učimo da to uvijek činimo i sa drugima

RESTORATIVNA YOGA

BESPLATAN SAT PETKOM

Yoga koja duboko povezuje um i tijelo, polagana, nježna i opuštajuće, pogodna za sve dobne skupine bez ograničenja.
Uključuje vježbe disanja, zagrijavanje, asane, duboko opuštanje i meditaciju

Javi nam se!

info@shanti-yogaplace.hr
098 377 7885

Adresa

Antuna Mihanovića 30
33000 Virovitica

© 2020 Shanti Yoga Studio