Smokvica

Članak od admin@place

07.21.2020

Smokve. Ovo je voće moćno sredstvo za pročišćavanje tijela. Prije svega crijeva i hrana je za naš mozak. Prepuno fitokemikalija i biodostpunog kalija i natrija hrani i izgrađuje naše neurotransmitere. Njihova koža i mliječni sok hrani dobre bakterije, djeluje antiseptički i ubija plijesanj i bakterije, a njihove malene sjemenke ulaze u naša crijeva i čiste resice od zaostalih virusa i gljivica. Srce ove voćke masira naša crijeva i jača imunitet a dobro ju je imati u blizini kad nas muči bol u grudima, išijas, zglobovi, mučnina, problemi s vidom, problemi i bolovi sinusa.
EMOCIJE
Ove malene meke voćke su hrana koja liječi rane. One nam pomažu boriti se sa traumama i promjenama raspoloženja, potištenosti i tugom. Zamislite stablo smokve i njezine korijene, oni su jednako snažni i važni, povezani su sa krošnjom i zajedno stvaraju plod slatkog i čarobnog izgleda i okusa baš kao što i naša glava i naša utroba zajedno stvaraju emocije i riječi (i djela) koje ćemo izgovoriti. Kakav je naš plod u toj povezanosti? Što je ono što mi iznosimo svijetu? Jesu li naši plodovi tako slatki, ružičasti, nježni i meki kao smokvini?
DUHOVNA PORUKA
Naša je utroba, zajedno sa glavom mjesto gdje se rađaju ideje i gdje se probavlja ili ne probavlja veliki broj emocija i informacija a ne samo namirnice kojima se hranimo. Utroba ima također važnu ulogu u izražavanju naših stanja pa ljudi često posežu za “bolnim želucem” i nervozom kada nešto pođe po krivu. Dugoročno naše tijelo to sve zapamti. Za razliku od drugih stabala koji donose urod ovisno o oprašivanju ovo stablo samo odlučuje, zajedno sa mikroorganizmima u zemlji te utjecajem vanjskih pomoćnika, o tome koliko će plodova izroditi. Ta su stabla mudra i širokogrudna i nude puno plodova ljudima oko sebe. Mi često nismo u stanju probavljati svijet a onda tako niti iznjedriti svijetu dobre plodove iz sebe jer si zadajemo previše.
Smokva je znak i oličenje ravnoteže duha i tijela. Onima koji pretjerano razmišljaju “glavom” donose uzemljenje a one koji se muče sa nervoznim, bolnim ili problematičnim želucem zbog dugotrajnog pretjeranog razmišljanja i brige uče kako se izraziti.
SAVJET
Smokve imaju uzemljujuću moć. Zamislite stablo smokve pred sobom dok ju jedete. Na taj način povezati ćete se s njezinim učinkom uzemljenja, a broj smokava koje bismo trebali jesti tijekom dana je 9 jer je to broj koji zaokružuje njezinu snagu nutritivno i metafizički.
Uživajte Namaste ???????? #volim vas
Izvor: Anthony William : “Hrana koja mijenja život”

Možda će Vas ovo zanimati…

Kori

Kori

Moj drugačiji porod a isti kao i svi porodi na svijetu Svaki porod je važan i intiman čin i ne bi trebao biti...

Čarolija trudne godine

Čarolija trudne godine

Trudnoća i sve u njoj je duboko, intenzivno i preobražajno iskustvo svake žene. Bez obzira da li je izrazito teško ono...

Metal hits hard

Metal hits hard

Danima sam osjećala težinu i nepovezanost sa svojim životnim vjerovanjima. Sumnjala sam kako se nekim groznim...