Metal hits hard

Članak od admin@place

11.30.2020

Danima sam osjećala težinu i nepovezanost sa svojim životnim vjerovanjima. Sumnjala sam kako se nekim groznim slijednom sve počelo gubiti i osim težinom odgovornosti koju nosim u sebi to se sve počelo preljevati u nešto vodeno i prazno van.

U središtu svakog kaosa svijeta postoji jedno svjetlo.

U tebi.

Nemiran duh ovog svijeta postao je naš duh. Projiciramo svoje želje o boljem sutra u svijet u kojem nema ispunjenja tih želja. Zbog toga duh koji je okrenut svijetu -pati.

U svojem srcu unutar sebe moguće je spoznati vjeru, temeljnu stvarnost naše unutrašnjosti.

Umirenjem naše svijesti, otpuštanjem svih ovih uznemirenja koje osjećamo postajemo pronicljiviji, postajemo oni koji imaju povjerenja u život, vidimo sebe i svoje postojanje kao nerazdvojnu cjelinu a ne kao ustrašenu jedniku koja čeka neku kaznu, restrikciju i presudu.

Svaka stanica u našem tijelu sadrži vibraciju svijesti o SVJETLU, o Božanskom svjetlu koje obasjava našu Istinu, ljubav i suosjećanje.

Unutar nas, unatoč svemu postoji dio nas koji je nepromjenjiv, onaj koji vjeruje da smo vođeni višim i jačim snagama od one koju mislimo da posjedujemo u kontroli života, postoji Božansko koje nas vodi i pomaže da se nosimo sa životnim izazovima. To nije vani, u ni jednoj instituciji, u nijednoj knjizi, ni u jednom vođi, u NAMA JE!

Čak i danas kad znanost može objasniti puno stvari unutar nas postoji vjera da nas nosi neka veća sila. Nemjerljiva strojem. Neopterećena našim strahom.

Moramo pokušati shvatiti da u ovom svemu pokušavamo savladati samo SEBE.

SVOJ strah. Svoje sumnje, svoje preispitivanje, svoje uvjerenje, svoje vjerovanje, svoje konstantne izazove koji dolaze u naš um. U ovom procesu velikih promjena vrlo lako nam se izgubiti u svakodnevnim pitanjima oko našeg života, posla, zdravlja, bojazni oko bilo čega.

Ono što možemo učiniti je jačati svoju vjeru. Svoj NEUTRALNI um, neutralni, prazan i otvoren prostor iz kojeg ćemo kada ga jednom taknemo shvatiti tko smo i što, biti ćemo u stanju vidjeti stvarnog sebe neovisno gdje živimo i što se događa oko nas. Vjerujte mi, govorim vam iz iskustva.

Započnimo to našom praksom koliko god bila malena, kratka, koliko god nas vuklo na drugu stranu, budimo dosljedni, može i ujutro na krevetu, prije ustajanja. Može i samo gledanjem, načinom koji mi možemo podnijeti, praksom sa energijom drugih, dijeljenjem, dijeljenjem, dijeljenjem, podrškom!

Učinimo najbolje što možemo kako bi bili uslužni SVIMA, ljubazni i na raspolaganju.

Naš um voli vjerovati da zna što radi, zna što je dobro, naš ego voli reći ma što će meni netko govoriti, ne zna nitko kako je meni. To nas stavlja u ulogu žrtve. Isto tako ako mislimo da smo presnažni i otporni, jaki to je isto tako žrtva na neki način i samo se vraćamo u krug. Ništa od toga u našim shvaćanjima nismo MI. NEUTRALAN um koji se ne koncentrira ni na tijelo, ni na bol ni na pitanja ni sumnje je naša unutrašnjost.

Zato radimo praksu. Zato radimo yogu ovako kako ponekad donese radost a nekad se žalimo. Zbog toga tražimo način da izađemo iz ugodnog u neugodno jer tamo smo MI!

PRISILJENI smo sada da se mijenjamo brzo, promjene su stalne i neizbježne. To možemo samo iz neutralnog uma,sve drugo nam je mučenje, borba. U svakom strahu i sumnji naći ćemo razlog da se sakrijemo i “zaštitimo”. To je nemoguće i osjećamo i sami da ne možemo pobjeći. Utjecaj je sada snažan i sve se mora proširiti, povećati i pojačavati sve više. Ne postoji način da izbjegnemo sve ovo. Ali postoji način da se opustimo i plovimo mirno.

Život je ČUDESAN DAR. Slijed našeg postojanja. Našom praksom, gdje god bili, učimo otpustiti POTREBU da sve određujemo. OTKRIĆE kako je život takav kakav jest je puno zanimljivije i stvarnije od onoga u kojem stalno nešto strepimo i čekamo. Neće biti čudesa, neće biti trikova, nećemo se riješiti ega, nećemo ga poricati već ćemo ga učiniti našim. Nećemo sjediti i čekati, prosjačiti da dođe naš dan, već ćemo se suočiti i očistiti tako da sve dolazi nama! Što god odlučili, kojim god putem pošli znajte da je to put za vas. Svako odricanje, svaki korak da malo svoj komfor stavimo na klimavo tlo gdje ne znamo kako ćemo završiti biti će nagrađen.

Smirujuće i iscjeljujuće svjetlo nalazi se u središtu naših bića, ono je u središtu svih stvari.

Budi to svjetlo.

Pogledaj unutra, ako je i prazno, pa što onda?

I Nebo je prazno pa je beskonačno umirujuće, zar ne?

Praznina je umirujuća.

Praznina daje mjesto svemu.

Prazno nebo DRŽI Sunce, zvijezde, Zemlju, planete.

Praznina u tebi daje prostor svemu onome što jesi!

Na platnu Tvoje velike praznine milijardu je sićušnih točkica Tvojih neistraženih unutrašnjosti.

Ne plaši se praznine.

Ona je slobodna.

Praznina te ispunjava Tvojom dubinom…

 

Namaste

#volimvas

Možda će Vas ovo zanimati…

Kori

Kori

Moj drugačiji porod a isti kao i svi porodi na svijetu Svaki porod je važan i intiman čin i ne bi trebao biti...

Čarolija trudne godine

Čarolija trudne godine

Trudnoća i sve u njoj je duboko, intenzivno i preobražajno iskustvo svake žene. Bez obzira da li je izrazito teško ono...

Elementi i rituali zdravlja

Elementi i rituali zdravlja

Mi smo neodvojivi od svih ciklusa na Zemlji. Neodvojivi od svih ritmova. Harmonija našeg tijela i uma jasno se očitava...